Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Sreda 30.05.2012.
10:10
Blic A
Broj penzionera i zaposlenih je skoro izjednačen, pošto je broj onih koji primaju penzije dostigao 1.689.124, dok je zaposlenih 1.734.000. Kako najmanje 50.000 radnika plate prima sa zakašnjenjem, u Srbiji se trenutno svakog meseca isplati više penzija nego plata.
Sreda 30.05.2012.10:30
kad bi se Fondu PIO vratila SVA imovina koja je opljačkana u tranziciji, ili bar podelile deonice kako bi se moglo raspolagati tom imovinom, i kad bi se naterali tajkuni da redovno uplaćuju poreze i doprinose za zaposlene, bilo bi manje dramatično.... "samo" toliko...? ovako nam se crno piše....
Sreda 30.05.2012.12:48
1. "Dole penzioneri i komunjare!!!!!!!", написа латиницом (?!) коментатор који се именује као "Дражин изасланик"! (Недавно је у "Блицу" један коментатор препоручио: Газите их ван пешачких прелаза!) Не чудим се, јер је чланак написан тако да код недовољно упућеног човека заиста изазива нетрпељивост према пензионерима. Чланак је написан апсолутно нестручно, злонамерно и политички је усмерен. Већ дуже време у досманлијским медијима протурају се чланци који упозоравају на пензионере као на основни буџетски проблем, па Бога ми и државни! Империја зла је изгледа проценила да су пензионери најнеприлагодљивији део популације у Србији и да је неопходно смањити број пензионера.
Sreda 30.05.2012.13:01
Mislio sam.na njihovo politicko opredeljenje,kako su glasali. A zna se koga su glasali.onog slobinog bivseg portparola. Znaci glasali su protiv svoje dece. Zato bih im zabranio da glasaju.
Sreda 30.05.2012.12:54
2. Јер како рече Бил Гејтс, научио је у стручној ционистичкој литератури да постоје непотребни ждерачи хране у популацији и да је стога неопходно смањити светску популацију за, рецимо, две трећине. А ко је потребан новом светском поретку? Они који су радно активном добу, робови! Шта ће им пензионери! Они су проблем и досманлијској власти, јер не могу да смање буџетски дефицит, који је иначе последица њихове неспособности, покварености и страначке усмерености у повећању буџетских расхода. Па ћемо преко наших и њихових тзв. медија повремено пуштати информације о пензионерима које узбуњују народ и припремају га на одлучну акцију против пензинера (као ова два наведена коментатора).
Sreda 30.05.2012.13:02
3. А у чему је суштински промблем? У огромном смањењу броја запослених (од укупно радно активног становништва две трећине није запослено!!!) и у поарченом пензијском и инвалидском фонду! Има и других узрока, али су они мање важни: као, нпр. велика акција државе у тзв. приватизацији предузећа када су запослени терани у пензију, на пример! Да ли су пензионери за то криви? Или у корумпираности државних органа и организација приликом додељивања инвалидских пензија! Једну веома важну чињеницу заборављају и овакви чланкописци и коментатори: сви ћемо ми једног дана, ако Бог да, бити пензионери! Иако се досманлијска власт труди из петних жила да ту негативну друштвену тенденцију ублажи...
Sreda 30.05.2012.13:10
4. кад већ не може да је отклони. Изгледа да им је Светска банка дошапнула решење: смањите им пензије на такав ниво да ће сами пожелети да више не буду пензионери. Чули су и они за србски традиционални лапот. Пишу неки чланкописци и то да се пензионери "размножавају", а да се број младих смањује, па Срби буквално постају народ најстарији. И опет грешка: неће ваљда пензионери да праве децу, млади немају перспективе за стварање породица и повећање броја деце. Годишње у Србији нестаје један град од преко 30.000 становника! Да ли би насилно смањење броја пензионера решило овај проблем? Не би! Деца се ни даље не би рађала. Шта би помогло: промена власти, опоравак привредног система, запосленост.
Sreda 30.05.2012.13:15
5. Држава је испразнила Фонд, а реалну имовину која је настала из средстава фонда неће да врати Фонду. А током целог периода транзиције (која се спроводи по дивљем моделу који није познат јавности и који не одговара огромној већини грађана) држава није консолидовала Фонд (делимично га напунила, нпр., из продаје имовине финансиране из фонда, из донација, из страних кредита и др.), јер не осећа тај проблем нити одговорност за штету коју је нанела популацији од 1,6 милиона људи. Шта је милион и по пензионера, стараца којих иначе има превише у односу на младе до 18 година, који су "трошаџије" и стално праве проблем буџетлијама!?
Sreda 30.05.2012.13:20
6. А пензионери већ сада претражују контејнере, умиру од глади и баналних болести... Ево, ја имам предлог: да би се повећало учешће младих до 18 година у становништву, да би буџетска рупа постала мања, да би млади бескућници имали где да праве децу и да би се смањио отпор евроунијаћењу: смањимо пензијски минимум на 30% просечне зараде, замрзнимо усклађивање пензија на наредне три године, исплаћујмо пензије са три месеца закашњења - гарантујем да ће се већ за годину дана показати резултати који ће утицати на опоравак буџета. Што је, јелте, најважније у ово време светске финансијске кризе. "Доле пензионери", што рече Дражин изасланик као да је досманлија (комунисти нису криви за ово)...
Sreda 30.05.2012.13:34
@влада_дражин_изасланик Немојте ме схватити погрешно, ништа лично што би се рекло. Ја, нпр., нисам пензионер, али нисам сигуран ни да ли желим да дочекам пензију, бар не овде. Погрешно је поћи од претпоставке да су сви пензионеру исти (на пример, комуњаре и да су сви гласали за досманлије). Пензија је национална институција и она не сме ни у једном друштвеном периоду да буде обезвређена и поништена. Јер сви треба да имају наду да ће једнога дана живот завршити као пензионери, али не као презрен део популације. Вечна слава нашем хероју Ђенералу Дражи и покој му мученичкој души! Бог никад дужан не остаје! Злочинци ће бити кажњени - на овом или на оном свету!
Sreda 30.05.2012.13:47
Vecna slava nasem cici.koji je ostao uz svoj narod do kraja.a mogao je i imao mogucnosti da napusti zemlju i spase sebe. On se zakleo da ce biti do kraja uz njega,i rec je ispunio. Sve je u redu kolega.diskutujemo,i lepi je da ima razlicitih misljenja. Ziveo i sve dobro id Boga!!!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)